Sinterklaas in de Kluut

Zondag 27 november bezocht Sinterklaas met een heleboel Pieten de cliënten op Park Diepstroeten. De Kluut was prachtig versierd en de sfeer werd mede gebracht door de Vanboeijen huisband.

Alles mag
Sinterklaas had kort voor zijn intocht in De Kluut nog tijd om een paar vragen te beantwoorden. We mochten hem alles vragen, behalve wat er in het grote boek stond. Dat blijft geheim.
Of Sint nog slaapt in deze drukke dagen? Ja hoor. Hij heeft een goede regelpiet die alle bezoeken keurig in zijn agenda past. Ook het bezoek aan de cliënten van Vanboeijen komt uiteraard in zijn agenda. Want wie wil er nu niet toegezongen worden of naar een mooi gedicht of prachtige rap luisteren? Sint zeker. Hij geniet daar van. En alles mag, verzekerde de Sint.  De Vanboeijen huisband speelde deze middag en tezamen met de meegekomen pieten maakten ze er een dolle boel van. De pieten gingen met de cliënten in polonaise door de zaal en voor iedereen was er voldoende drinken, speculaas en kruidnootjes.
Stichting Sinterklaasintocht Assen
Sinterklaas vertelt samen met zijn hoofdpiet en Lodewijk Osse, voorzitter van de Stichting Sinterklaasintocht Assen, dat sinds 1991 de grootste kindervriend weer echt wordt onthaald in Assen. Al jaren is de intocht in Assen één ‘van de grootste intochten in Nederland. Heel veel Pieten, vrijwilligers, diverse muziekkorpsen en dweilorkesten maakten er een geweldige intocht van. De Stichting zorgt verder voor bezoeken van Sinterklaas aan tehuizen en instellingen, waaronder dus Vanboeijen.
En niet onvermeld mag blijven: de Stichting organiseert in samenwerking met de gemeente Assen en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willen Friso de bekende speculaasconcerten voor duizenden schoolkinderen.
Vanaf september wordt er elke week vergaderd door de Stichting om alle Sinterklaasfestiviteiten in goede banen te leiden. En het resultaat? Bij Vanboeijen was dat top! Het was een dol Sinterklaasfeest.

Of Sinterklaas volgend jaar weer komt? We gaan er wel van uit. Dus dag Sinterklaasje, tot ziens in 2017.

Waar we wel moeten vermelden dat “onze” Sint Hans heeft aangegeven dat hij naar 30 jaar zijn mijter in de wilgen gaat hangen. Hoe dan ook blijft hij betrokken bij Sinterklaas, maar ook bij de jaarlijkse Rally zonder Poespas, het sloepvaren, etc.  Voor de stichting (Vrienden van) Vanboeijen een ware Vriend!