Rally zonder Poespas viert jubileum

Op vrijdag 25 mei wordt voor de tiende keer de Rally zonder poespas georganiseerd. In meer dan honderd oldtimers zullen cliënten van Vanboeijen een rit gaan maken over de TT baan in Assen. De rally start om 18:00 uur bij Eetcafé Lombok op Park Diepstroeten. Tegen 22:00 uur worden de chauffeurs en hun bijrijders hier weer terug verwacht.

De Rally zonder poespas is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk Osse. Voor veel cliënten én chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee en voerde de rit over Erica. Dit jaar rijden er 150 cliënten mee in meer dan 100 oldtimers. Voor het  eerst zal er ook een oude cabriobus meerijden. Een toerrit naar Erica is niet meer haalbaar, maar het  TT circuit is al een aantal jaren een mooi alternatief.

De route zal dit jaar van Park Diepstroeten met een omweg naar het centrum van Assen voeren. Vervolgens gaat de rit richting Baggelhuizerplas en daarna naar het TT circuit. Daar zal niet alleen een ronde (of meer) over de baan worden gereden, maar wordt ook een pitstop ingelast voor wat eten en drinken. Tot slot zal de stoet via Hooghalen weer terugkeren op Park Diepstroeten.