Opening VIA Assen

VIA Assen is een bedrijf waar fietsendragers worden gemaakt door oa cliënten van Vanboeijen. Deze BV is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen de Stichting Vrienden van Vanboeijen en innovatiebedrijf Indes. Hierdoor kunnen mensen met een verstandelijke beperking én een afstand tot de arbeidsmarkt, door het produceren van een professionele fietsendrager, een waardevolle bijdrage aan de samenleving leveren. Dit jaar was de officiele opening van dit mooie bedrijf.

De opening werdt verricht door Alfred Welink, voorzitter van VNO NCW Noord, VIA Assen BV was al meer dan een jaar in werking maar we vonden het nu tijd voor en officieel tintje.

Ontwikkelen van een professionele fietsendrager:
In 2014 is VIA Assen bv gestart. Aanleiding is de ontwikkeling van een professionele en originele fietsendrager: de Movanext. Deze fietsendrager is van oorsprong ontwikkeld door mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders bij Multa Bedrijven, een dagbestedingslocatie van Vanboeijen. In 2004 werd de drager bekroond als ‘Fietsendrager van het jaar’. De huidige samenwerking in de BV tussen Vanboeijen en innovatiebedrijf Indes betekent verdere doorgroei en professionele productie van deze fietsendrager. Vrienden van Vanboeijen en Indes zijn de aandeelhouders. Alescon is participant in de samenwerking.

Sociale participatie van kwetsbare doelgroep
Binnen VIA Assen verzorgen 9 werknemers van Vanboeijen met een verstandelijke beperking en 12 medewerkers van Alescon met een afstand tot de arbeidsmarkt, dagelijks het in elkaar zetten van de fietsendragers. Dit levert prachtig werk op en een toename van begeleide werkplekken of detachering voor deze mensen in het bedrijfsleven. Door de huidige manier van samenwerken, bevorderen de partijen de sociale en maatschappelijke participatie van deze kwetsbare doelgroep in de samenleving. Door hun bijdrage in het ontwikkelen van een product brengen ze enerzijds het deelnemen in de samenleving (participatiewet) en anderzijds een goed en zinvol leven voor deze mensen in de praktijk.

Fietsendrager Movanext
De MovaNext is een compacte opvouwbare fietsendrager voor twee fietsen die snel en zonder gereedschap op de trekhaak te monteren is. De MovaNext heeft een bewezen kwaliteit en een RDW veiligheidskeurmerk. Mede hierdoor is de fietsendrager uit meerdere tests als beste getest of als beste aanrader gekomen. De fietsendrager is verkrijgbaar via verschillende reguliere fietsen- en autozaken bij u in de buurt. Benieuwd geworden? Neem een kijkje op: http://www.movanext.nl/.

mova3