Wensen uitgelicht : De Funtrain

Sinds begin augustus staat er op Middenweg 11 een zgn. Funtrain. Deze is geschonken door de Vrienden van Vanboeijen. Het is een soort aanhanger waar 2 cliënten extra mee kunnen fietsen achter de duofiets waar al een begeleider en een cliënt op kunnen plaatsnemen. Fietsen met 4 mensen dus!

Middenweg 11 verteld over hun ervaring met de Funtrain :

Op doordeweekse dagen wordt vaak alleen gebruik genaakt van de duofiets maar in het weekend worden zowel de duofiets als de funtrain veelvuldig gebruikt. De cliënten worden al blij als we de fiets en funtrain klaarzetten en de eersten staan dan al te popelen om op te mogen stappen.  Met enorm veel plezier gaan we dan op pad. Onderweg krijgen we veel bekijks natuurlijk en door de stralende en enthousiaste cliënten ook veel leuke reacties van voorbijgangers. Er wordt zoveel gebruik gemaakt van de fiets en funtrain dat de accu het niet aankan. Het bijladen kost meer tijd dan de cliënten kunnen wachten op de volgende rit …….

Inmiddels is de duofiets in combinatie met de funtrain ook al door familie gebruikt om met hun familielid een stukje te kunnen fietsen.

Onze cliënten zijn een ieder dan ook erg dankbaar die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om de funtrain te mogen toevoegen aan onze duofiets.

Er zijn nog een paar groepen die samen met ons de funtrain mogen gaan gebruiken maar hebben dit helaas nog niet gedaan. We hopen met dit positieve bericht hier wat verandering in aan te kunnen brengen want het is echt een heel leuke activiteit om te doen. Mede door de trapondersteuning op de fiets maar ook door het mee-trappende vermogen van de passagiers op de funtrain is het fietsen heel goed te doen.

duofiets-met-funtrain