Cielo y tierra

Met de onthulling van het kunstwerk ‘Cielo y tierra’ werd op donderdag 25 april het nieuwe voorplein mét stiltetuin van De Duif officieel geopend. Het onderste deel van het kunstwerk symboliseert de drukte en beweging van alledag. Naar boven toe wordt het kunstwerk steeds eenvoudiger en ijler, om te eindigen met vier blauwe platen die verwijzen naar de lucht. Wanneer de zon op de platen schijnt, ontstaat er een stukje hemel op aarde.

 

Tijdens de opening was een belangrijke rol weggelegd voor Greetje Kelder. Op haar 71ste verjaardag onthulde zij het kunstwerk. Daarnaast werd ze getrakteerd op het geluid van de klankschalen van Jaap de Jong en kreeg ze natuurlijk ook een cadeautje. Na afloop werd door alle aanwezigen een toost uitgebracht op het nieuwe plein.

 

Het plein is onderdeel van het zogenaamde ZINtuigenGEBIED, waarbij de nadruk ligt op ZINtuiglijk beleven en ervaren. Het ZINtuigenGEBIED biedt cliënten van Vanboeijen op Park Diepstroeten de mogelijkheid om de natuur te beleven in de ZINtuigenTUIN, boomgaard, de vlindertuin, de boerderij en bij de eendenpoel. Met het realiseren van de stiltetuin is er nu ook een plaats waar rust en stilte te vinden is, om zomaar te zitten, verdriet of verlies te doordenken, maar ook om te genieten van de stilte en het ruisen van de bamboe. de stiltetuin is gerealiseerd door een samenwerking tussen Peter Ball: tuinontwerp, Anneke Schollaardt: kunstwerk en bestrating, en Multa Bedrijven (Vanboeijen): banken.

Dit alles had niet gerealiseerd kunnen worden zonder een genereuze bijdrage van de Stichting Vrienden van Vanboeijen / VSB-fonds

 

Cielo y tierra