Boeijende Wensengala

Een terugblik op het tweede Wensengala

Vrijdag 11 oktober was het zover, het tweede Wensengala georganiseerd door de Vrienden van Vanboeijen. Het werd weer een feestelijke avond.

Ballonnenboog, rode loper en beveiliging voor de deur, cliënten en begeleiders komen verwachtingsvol binnen bij eetcafé Lombok. Keurig gekleed, velen zelfs in galakleding beginnen we met een kopje koffie of thee.

Dan gaan de deuren van de zaal open…

Wie dat wil kreeg een boa en/of hoedje. De voorzitter van vanavond Aaldert Oosterhuis (bekend van RTV Drenthe) heet iedereen van harte welkom. Het zal een avond worden vol gezonde spanning: wie krijgt wat en wat gaat er vanavond allemaal gebeuren? Het wordt een avond vol verassingen.

Ondanks het brede spectrum aan gasten die we deze avond mogen ontvangen, was er door het zeer afwisselende scala aan activiteiten voor iedereen wat te zien, te horen en te beleven.

Gedurende de avond worden per thema de waargemaakte wensen bekend gemaakt en bij sommige wensen wordt nog even stilgestaan.

Een aantal wensen konden ter plekke worden waargemaakt. Symbolisch was er een hark die stond voor het tuingereedschap van de BBL-weg 11 en kregen enkele dames van de Overcingellaan een bouwpakket serveerkar. Voor woonvoorziening de Poolster in Hoogeveen was er een buitenkeuken en ineens hopten er 2 konijnen door de zaal die symbool stonden voor de nog te leveren konijnenhokken op de Beekdalhoeve. Een serveerkar past niet achterop de fiets en de buitenkeuken niet in de taxi, dus werd beloofd dat ze nog zouden worden nagebracht, net zoals al die andere ruim 50 waargemaakte wensen.

Toen was het tijd voor het laten uitkomen van één van de grootste wensen. We hadden al een tipje van de sluier opgelicht, maar het blijft natuurlijk een verrassing als hij er echt is: Jannes! Polonaise door de zaal en samen op het podium. De hele zaal “zweefde op de wind”, kwam “uit Drenthe”, maar toen “ga maar weg” gezongen werd, dreigde Jannes toch weg te gaan… wat hij gelukkig niet heeft gedaan. Wie wilde kon nog even met hem op de foto en/of een fotokaart ophalen met zijn handtekening.

Kortom weer een fantastische avond met veel spektakel en blije gezichten. Een mooie opening van alweer de tweede Boeijende Wensenweek!

 

Wensengala